Massage voorbereidingsgids

Dienst wijziging: erotische massage is komen te vervallen

Beste bezoeker. Ik ben opgehouden met het geven van erotische massages. Ik geef nu ontspannings- en sportmassages. Er zijn nog artikelen en beoordelingen op de site te vinden die erotisch van aard zijn. Dit kan verwarrend zijn. Het verwijderen hiervan zal leiden tot slechter vindbaar te zijn op Google. En  lovende beoordelingen zijn goud waard. Dit geeft jou een indruk van wat je kan verwachten van mijn service. Sorry voor het ongemak!


 

Je bent klaar voor een nieuwe uitdaging, alleen weet je niet waar of hoe je moet beginnen. Ik heb mensen ontmoet die maanden hebben gewacht om in actie te komen omdat ze aarzelden. Het gebrek aan informatie leidt vaak tot uitstel en van uitstel komt afstel. Het laatste wat je wilt, is afhaken omdat je je geen raad weet. Om je op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze is deze massagevoorbereidingsgids geschreven. In deze gids worden twee dingen behandeld:

 1. Op welke zaken moet je letten bij het vinden van een geschikte masseur?
 2. Hoe bereid je je lichamelijk en geestelijk voor op de massage?

Als je de richtlijnen volgt zoals hier beschreven, zal het je tijd en energie besparen. Ook vergroot je de kans op een zeer aangename belevenis. Het is praktisch en niet ingewikkeld. Lees zorgvuldig en breng het advies in praktijk.

1. Weet wat je wilt

Allereerst moet je nagaan wat jouw behoeften zijn. Wat is jouw hulpvraag? Als je naar de huisarts gaat, is het eerste wat hij je vraagt: ‘Waar heb je last van?’ Een arts kan weinig voor je betekenen als jij niet weet aan te geven waarmee je geholpen wilt worden. Door een duidelijk doel voor ogen te hebben en dit te bespreken, help jij mij rekening te houden met jouw wensen. Als je zonder doel een afspraak boekt, wordt het moeilijk om naderhand te toetsen of de massage een succes is geworden.

Enkele dingen die ik graag over jou wil weten zijn:

 1. Houd je van stevige, zachte of een afwisselende massage?
 2. Welke lichaamsdelen moeten overgeslagen worden of juist meer aandacht krijgen?
 3. Heb je moeite om tot ontspanning te komen doordat je veel in je hoofd zit?
 4. Wil je in ondergoed of volkomen ontbloot gemasseerd worden?
 5. Heb je last van spierklachten? Zo ja, welke gebieden zijn dit?

Deze vragen helpen je onderweg met het verhelderen wat voor jou van belang is, en zodoende samen werken naar jouw doel. Tijdens het kennismakingsgesprek ontdekken we samen wat de beste aanpak is die voldoet aan jouw wensen en verwachtingen. 

2. Doe achtergrondonderzoek

Je mag zeker kritisch zijn. Als je je letterlijk en figuurlijk blootgeeft, wil je dat je dit doet met iemand die competent en te vertrouwen is. Dankzij het internet kun je met Google search veel informatie achterhalen van de praktijken waarmee je overweegt zaken te doen. Dingen die belangrijk zijn:

 1. Oogt de website professioneel? Als het amateuristisch is of bomvol zit met spelfouten kan je ervan uitgaan dat de persoon een amateur is.
 2. Is de informatie op de site helder en informatief of gebrekkig en vaag? Beantwoordt het je vragen en neemt het je twijfels weg?
 3. Wat is jouw eerste indruk? Spreekt het je aan?
 4. Wat zijn de huisregels en kun je je daarin vinden?
 5. Staat hij of zij ingeschreven bij de KvK?
 6. Zijn er portretten en vind je de persoon aantrekkelijk?
 7. Zijn er beoordelingen beschikbaar van klanten?
 8. Is de masseur bereid om duidelijk antwoord te geven op je vragen?
 9. Geeft de masseur je een goed gevoel?
 10. Werkt de masseur vanuit huis, in een salon of komt hij aan huis?
 11. Wat zegt jouw onderbuikgevoel?

3. Geef je grenzen aan

Het is de taak van de masseur om jou met alle respect te behandelen. Denk niet dat hij een gedachtelezer is. Iedereen is uniek en reageert anders op bepaalde stimuli. Hoe goed en ervaren de masseur ook is, je kunt niet verwachten dat de persoon precies weet wat jij wilt en hoe jouw lichaam in elkaar steekt. Jouw taak als klant is feedback geven over jouw wensen en grenzen. Als gevolg kun je lekker genieten van de massage zonder je te ergeren aan dingen die niet verlopen volgens je verwachtingen.

4. Kies voor kwaliteit

Goedkoop is meestal duurkoop. Masseurs die voor bodemprijzen masseren, hebben een reden waarom ze dat doen.  Zoek masseurs op die gespecialiseerd zijn in het type massage dat jou interesseert. Ga vooral geen appels met peren vergelijken. Vaak kunnen goedkope masseurs niet dezelfde kwaliteit diensten verlenen als een duurdere collega. Dit is niet altijd het geval.Maar over het algemeen geldt dat bij iets duurdere producten of diensten betere klantenservice verleend kan worden. Ga altijd voor kwaliteit! Wat is voor jou belangrijk? Een onvergetelijke ervaring of een paar tientjes besparen?

5. Heb realistische verwachtingen

Een massage is geen wondermiddel dat al je problemen in een uur verhelpt. Vooruitgang boeken kost tijd. Net als het bij sporten een poos duurt voordat je meetbare resultaten boekt, geldt precies hetzelfde bij een massage. Je moet geduld en realistische verwachtingen hebben om te groeien. Als je dat niet hebt, zal je vroegtijdig de handdoek in de ring gooien en je doel nooit bereiken. Gun jouw lichaam de tijd om te herstellen van blessures of andere ongemakken. Een chronische klacht zal heus niet in een behandeling magisch verholpen zijn. Meerdere behandelingen zijn hiervoor nodig. Iedereen is uniek, en zal daardoor ook anders op een massage reageren als jou. De belevenis van een ander is geen goede maatstaf om die van jou te voorspellen.

6. Luister naar je onderbuikgevoel

Niet voor niets heb je een onderbuikgevoel. Het behoed je voor stomme fouten. Het kiezen van een masseur moet op gevoel gedaan worden. Wat is de eerste indruk die de masseur op je maakt? Heb je het gevoel dat je hem of haar kunt vertrouwen? Voel je je veilig of is er iets dat niet pluis aanvoelt? Zijn zijn of haar intenties puur of egoïstisch?
Weet dat jij te allen tijde de touwtjes in handen hebt. Als jij je ergens niet goed bij voelt, kun je er een eind aan maken. Er is geen schaarste aan masseurs. Goede masseurs zijn overal te vinden als je weet waar je op moet letten.

7. Durf egoïstisch te zijn

Als je een pleaser bent, ben je gevoelig voor de behoeften van de ander. Sterker nog, het kan onwennig aanvoelen om te mogen ontvangen zonder tegenprestatie. Het middelpunt van de aandacht zijn – egoïstisch zijn in het ontvangen –  gaat tegen je natuur in. Je weet dat je komt voor je eigen genot maar gevoelsmatig kun je die knop niet vlug omdraaien. Pleasen is een tweesnijdend zwaard. Door andermans genot op de eerste plaats te zetten, ben je jouw behoeften aan het wegcijferen. Een massage helpt om de balans te vinden in pleasen en ontvangen. Bespreek deze drang met de masseur.

8. Doe jezelf voor zoals je bent

Je levensverhaal hoef je niet te vertellen. Een alias gebruiken is prima als dit je comfortabeler maakt. Jouw vertrouwen moet eerst verdiend worden voordat je iemand nabij laat komen. Maar het is wel geven en nemen. Wat jij op zijn minst kunt doen, is jezelf zijn. Dat houdt in dat je niet een ander personage uithangt. Je kwetsbaar opstellen, is niet altijd even gemakkelijk. Het helpt wel om een onderlinge band te creëren. Je wilt geholpen worden. Daar helpt een goede masseur je graag bij. Dit kan hij of zij pas doen als je transparant bent en niet liegt over je behoeften of andere zaken die van belang zijn. Als de masseur merkt dat je bullshit aan het vertellen bent, zal hij of zij op zijn hoede zijn.

9. Boek een afspraak wanneer je er klaar voor bent

Een massage ondergaan, kan spannend zijn, vooral als het je eerste keer is (bij een nieuwe masseur). Een gezonde dosis nervositeit/spanning is volkomen normaal. Krijg je paniekaanvallen, vlieg je in de stress of heb je enorme twijfels bij de gedachte om gemasseerd te worden? Moet je jezelf dwingen om af te reizen naar de masseur? Deze negatieve energieën zijn duidelijke indicaties dat je er (nog) niet klaar voor bent. Luister ALTIJD naar je gevoel. Doe wat goed aanvoelt! Mijn advies is om pas contact op te nemen als het emotioneel aanvoelt als de logische volgende stap in jouw ontwikkeling. Ben je nog niet zover en maak je ondanks de negatieve gevoelens toch een afspraak? Dan is de kans enorm groot dat je afhaakt. Geen van de partijen hebben hier baat bij.

10. Wees zo natuurlijk mogelijk

Less is more! Een dikke laag make-up, sieraden dragen, te veel parfum en/of je haar stileren met potten gel is niet gebruikelijk. Het maakt zeker indruk als je helemaal opgetut voor de dag verschijnt. Het nadeel is dat het in de weg zit of een bende wordt zodra het in contact komt met olie. In dit geval moet het gezicht en haar overgeslagen worden. Wel jammer om lichaamsdelen over te slaan als je het kunt voorkomen. Kun je niet zonder make-up? Neem je beauty-kit en andere benodigdheden mee. Elke vrouw heeft dat vast standaard in haar handtas.

11. Denk aan je hygiëne

Hygiëne is uiterst belangrijk. Heb je koorts, griep of ernstige brandwonden of blessures, dan is het af te raden om gemasseerd te worden. Als het lukt om je voor de massage te douchen, doe dat dan ook. Mocht het je niet lukken dan kun je verzoeken om gebruik te maken van de douche. Je bent niet meer fris als je daarna ontlasting hebt. Tijd om de boel weer schoon te maken.

12. Trek er voldoende tijd voor uit

Een massage is iets waar je ruim de tijd voor moet nemen. Plan de opvolgende activiteit er niet te dicht op elkaar. Houd rekening met eventuele vertraging, uitloop of verlenging van de behandeling. Zo kun je zorgeloos op tafel liggen genieten zonder continu op de klok te kijken.

Vragen?

Dank je wel voor het lezen van de massagevoorbereidingsgids. Mocht iets onduidelijk zijn, heb je vragen of ergens hulp bij nodig? Neem gerust contact met mij op.

Neem contact met mij op