Relaties + technologie = communicatie 2.0

Dienst wijziging: erotische massage is komen te vervallen

Beste bezoeker. Ik ben opgehouden met het geven van erotische massages. Ik geef nu ontspannings- en sportmassages. Er zijn nog artikelen en beoordelingen op de site te vinden die erotisch van aard zijn. Dit kan verwarrend zijn. Het verwijderen hiervan zal leiden tot slechter vindbaar te zijn op Google. En  lovende beoordelingen zijn goud waard. Dit geeft jou een indruk van wat je kan verwachten van mijn service. Sorry voor het ongemak!


 

We weten allemaal dat communicatie een belangrijk onderdeel is van relaties. Als je niet helder met elkaar kunt communiceren zal op den duur de relatie gegarandeerd verslechteren.

Een Chinees manneke dat ik meer dan een jaar niet had gezien belde voor een afspraak. Hij was niet vaak meer in de buurt omdat hij tegenwoordig meer in het noorden van het land zat voor zijn werk. We raakten weer aan de praat over zijn persoonlijke situatie. Het bleek dat de zaken aan het thuisfront allesbehalve soepel verliepen. De communicatie tussen hem en zijn partner was niet optimaal. En om het nog wat erger te maken: de seks was ook eens een eentonige bedoening geworden.

Oef, over een dodelijke combinatie gesproken! Hij vertelde dat hij voornamelijk nog met zijn partner communiceerde via WhatsApp. Ik overdrijf niet als ik zeg dat zelfs als hij bijvoorbeeld in de woonkamer zit en zijn vriend in de keuken, letterlijk een paar meter van hem vandaan, hij zijn mobiel pakt om met zijn vriend een gesprek aan te knopen. Waanzin!

Ik kon niet ophouden met hierom te lachen. Waarom zou je je niet gewoon omdraaien en ouderwets praten met je vriend? Of, als je je heel spontaan voelt, zelfs even opstaan en zijn richting oplopen? Tja, het is hen gewoon overkomen en nu is het er ingesleten, was het antwoord. En het bleek een routine te zijn die niet makkelijk te doorbreken is.

Jammer hoor. Technologie is fantastisch maar het doet ons ook vervreemden van direct menselijk contact. Het is zo gemakkelijk om een digitaal berichtje te sturen. Dan kun je je immers verschuilen achter een schermpje. Maar het is ook de oorzaak van veel miscommunicatie. Wat een persoon zegt is niet altijd even belangrijk, hoe hij of zij het zegt des te meer. Die contextuele informatie ontbreekt bij een simpel berichtje dat geen stemtoon en geen gezichtsuitdrukking heeft. Gemak dient de mens, zeker. Maar tot hoe ver?

Hoe heeft technologie voor jou de manier waarop je met geliefden en vrienden communiceert veranderd?