Sportmassage

Dienst wijziging: erotische massage is komen te vervallen

Beste bezoeker. Ik ben opgehouden met het geven van erotische massages. Ik geef nu ontspannings- en sportmassages. Er zijn nog artikelen en beoordelingen op de site te vinden die erotisch van aard zijn. Dit kan verwarrend zijn. Het verwijderen hiervan zal leiden tot slechter vindbaar te zijn op Google. En  lovende beoordelingen zijn goud waard. Dit geeft jou een indruk van wat je kan verwachten van mijn service. Sorry voor het ongemak!


 

Een sportmassage is een van de meest bekende massagevormen. Nu is het ook mogelijk om bij mij een sportmassage te ondergaan. Een sportmassage heeft hoofdzakelijk drie functies:

  1. warming-up / blessure preventie
  2. herstelbevordering
  3. ontspanning

Een sportmassage is pittig, vaak zo pittig dat het over de pijngrens gaat. Dat is echter niet de bedoeling. Een sportmassage is niet per definitie pijnlijk. Hoewel het wel voor kan komen, is het zeker niet zo dat dit een standaard onderdeel vormt van de behandeling. Mocht jij na een behandeling dagenlang kampen met een toename van spierklachten die je voorheen niet had, dan heeft de masseur jouw grens verkeerd ingeschat. Lichte ongemakken tijdens de massage kunnen wel voorkomen. Soms is het nodig om blokkades uit de spieren te krijgen. Maar dit moet goed gedoceerd worden om te voorkomen dat het de situatie niet verergerd. Tijdens een massage wordt het hele lichaam (incl. de billen) onder de loep genomen, met uitzondering het geslachtsdeel en borsten. Wat betreft wat afdekken ben ik daar geen grote fan van omdat lakens in de weg zitten. Maar als jij liever bedekt wordt is dat geen probleem. Jij bepaalt ook of je ontbloot of in ondergoed op tafel ligt.

Voor wie is het?

Laat de naam je niet misleiden. Een sportmassage is niet enkel weggelegd voor sportlieden. Iedereen kan een sportmassage ondergaan. De enige voorwaarde is dat jij niet ernstig geblesseerd bent. Het is uitstekend voor degenen die last hebben van vermoeidheid, verstijvingen en spierpijn. Kerngezonde individuen hebben er ook baat bij voor de ontspanning. Gemasseerd worden zorgt ervoor dat o.a. de bloedcirculatie wordt bevorderd waardoor afvalstoffen uit de spieren worden gedreven en de spieren gelijktijdig voorzien worden van voedingsstoffen. Dit heeft als uitwerking dat het lichaam revitaliseert. De bewegingsuitslag (d.w.z. de flexibiliteit) van de spieren en gewrichten wordt geoptimaliseerd door een reeks rek- en strekoefeningen. Je krijgt een hele work-out die intensieve momenten kent waar de spieren gekneed worden. Dit wordt afgewisseld met verzachtende handelingen die zorgen voor een goede balans tussen intensiviteit en ontspanning.

Wat kan jij verwachten?

Een sportmassage is geen wondermiddel. Geen enkele massage is dat. Je kan op zijn minst verwachten dat jij een degelijke massage ondergaat waar je lichamelijk en geestelijk van oppept. Je spierklachten en andere ongemakken zullen onder de loep genomen worden. Het doel is pijnverlichting en het stimuleren (opwarmen) van de spieren. Wat een sportmassage zeker niet kan doen is jouw klachten na een behandeling 100% verhelpen. Het lichaam zorgt voor het herstel. De masseur helpt enkel een handje mee zodat het lichaam zijn werk beter kan verrichten. De duur van jouw herstelperiode hangt van verschillende factoren af, namelijk: leeftijd, gezondheid, voeding, geslacht, gebruik van eventuele medicatie, aantal uren nachtrust, en jouw verwachtingen. Zoals je leest ligt het niet enkel aan de kwaliteit van de massage. Mijn advies is om geen onrealistische verwachtingen te hebben. Een quick fix bestaat helaas niet. Gun jouw lichaam de tijd om op zijn eigen tempo te herstellen.