Vreemdgaan? Of niet?

Dienst wijziging: erotische massage is komen te vervallen

Beste bezoeker. Ik ben opgehouden met het geven van erotische massages. Ik geef nu ontspannings- en sportmassages. Er zijn nog artikelen en beoordelingen op de site te vinden die erotisch van aard zijn. Dit kan verwarrend zijn. Het verwijderen hiervan zal leiden tot slechter vindbaar te zijn op Google. En  lovende beoordelingen zijn goud waard. Dit geeft jou een indruk van wat je kan verwachten van mijn service. Sorry voor het ongemak!


 

De definitie  van vreemdgaan lijkt een uitermate grijs gebied en is daarmee meteen een heel interessant onderwerp!

Is een spannende vrijpartij buiten de deur vreemdgaan? Is orale bevrediging vreemdgaan? Stiekem porno kijken of een 06-lijn bellen? Fantaseren over een ander? Voyeurisme? Een dubbelzinnig mailtje naar die leuke collega? Een onenightstand of juist een relatie? Een bezoekje aan Ignatius? Met of zonder happy end? En zou het anders voelen als mijn partner met een man of vrouw vreemd zou gaan? Voelt een rivaal van dezelfde sekse nog steeds als een gelijkwaardige rivaal of voelt dit minder erg omdat dit appels met peren vergelijken is?

Of is vreemdgaan pas werkelijk vreemdgaan als je het bed deelt met elkaar. Een ordinaire neukpartij (overigens een woord dat ik niet graag gebruik. Niet uit preutsheid, maar omdat ik het uit de mond van een vrouw niet lekker vind klinken). Maar laten we het beestje bij de naam noemen. En zijn er eigenlijk nog gradaties in aan te geven? Valt deze laatste – die ik nu niet meer ga herhalen! – onder ‘vreemder gaan’ dan een bescheiden blowjob? Het voelt wel zo als ik er vluchtig over nadenk. Maar zou ik er nog steeds zo over denken als mijn partner de actiepersoon in kwestie was. Vind ik het dan minder erg als hij een ander slechts met zijn tong plaatselijk verwent dan dat hij haar eens flink berijdt? Of vind ik het eerste juist intiemer, zeker als het ‘met gevoel’ gedaan wordt? Zou ik me niet drukker maken om een veelvoud van spannende mailtjes naar éénzelfde persoon, dan om een echte, maar éénmalige ‘slipper’? Want als ik er diep over nadenk, is dat volgens mij waar de echte crux ligt.

Want eerlijk is eerlijk, je wilt toch niet het risico lopen dat jouw ideale partner, de partner waar je head over heels van houdt en die je intens gelukkig maakt uiteindelijk iemand tegenkomt waar hij zich NOG fijner bij voelt dan bij jou. Als ik zeker zou weten dat zijn slippertje eenmalig zou zijn, zou ik er minder angst voor hebben.

Een slippertje is maar oppervlakkig. Valse concurrentie in feite. Maar zou het dieper gaan dan seks alleen, dan zou ik veel ongelukkiger zijn. Als mijn partner repetitief meer aandacht aan iemand zou schenken, dan vind ik dat veel gevaarlijker. Body, mind or heart. Over het eerste zou ik me heen kunnen zetten, alhoewel we het aspect van vertrouwen ook niet over het hoofd moeten zien, want bij vreemdgaan gebeurt het achter je rug om. De ander heeft iets te verbergen. Mind & heart, daar zou ik pas echt problemen mee hebben.

Na lang denken zou mijn definitie van vreemdgaan de volgende zijn:

Alle dingen die ik normaliter niet met iemand anders zou doen in het bijzijn van mijn partner.

Op het moment dat ik deze definitie opschrijf, kom ik tot het verrassende besef dat ook IK dus kan afwijken van mijn waarden en normen, mijn levensvisie. Wake-up call!

Er zijn genoeg cijfers en percentages ‘bekend’ over de motieven van vreemdgaan en de resultaten zijn voor net zoveel interpretatie vatbaar als het probleem zelf. De bron van het onderzoek is namelijk bepalend voor het kleurrijke resultaat. Achtergrond, mate van eerlijkheid, interpretatie (!), leeftijd, milieu, manier van vraagstelling en levenservaring etc. van zowel onderzoeker als deelnemer.

Ik hecht dan ook absoluut geen waarde aan deze cijfers. Omdat ze in mijn ogen domweg onbetrouwbaar zijn. En daarbij: liegen zij het, dan lieg ik het ook!

Dus gebruik ik mijn eigen cijfers en percentages. Het gaat per slot van rekening om mijn persoonlijke filosofie. In de loop der luisterjaren is deze zodanig ontwikkeld/geëvolueerd dat ik dit tot op heden nog als de meest betrouwbare subjectieve bron beschouw.

Grofweg zou ik tot de volgende tweedeling komen als het gaat om motieven van vreemdgaanders, whatever de interpretatie hiervan ook mag zijn! Komt ie:

  • tekort aan aandacht en
  • wraak

Alle andere zogenaamde motieven zijn hier wat mij betreft een afgeleide van (bijv. spanning). Aandacht… daar kom ik nog op terug.  Een onderwerp op zich, want ‘alles wat aandacht krijgt, groeit’. Denk daar maar eens over na.

 

Bedankt voor het lezen. En nogmaals: ik ben benieuwd naar JOUW reactie.

Groeten,

Sunshine